Management

Exam Name___________________________________ TRUE/FALSE. Write ‘T’ if the statement is true and ‘F’ if the statement is false. 1) The data dictionary is a reference work of data about data. 2) Data about data is called metadata. 3) The data dictionary can be used as a starting point for creating XML documents. 4) The data dictionary can serve as a consistent standard for data. 5) Automated data dictionaries are useful for only printing summary lists of data. 6) A larger collection of project information is called a depository. ) A data dictionary contains information about a data flow diagram, but not entities or use cases. 8) Data stores are usually the first component of a data dictionary to be defined. 9) An internal data flow is one that connects two processes. 10) Data structures are usually described using a binary notation. 11) An alias for each element is another name for the data used by different users in different systems. 12) Brackets [ ] represent repetitive elements. 13) Parentheses represent an optional element in the data dictionary. 4) Data structures are those data items within the system that are not meaningful if broken down further. 15) A default value is one that never changes on a report. 16) A discrete data element is one that has certain fixed values. 17) When a V is used as a formatting character for an element, it indicates where the decimal point should occur, even though the actual decimal point in not included. 18) All derived elements must be stored on a data store. 19) Each level of a data flow diagram should use data appropriate for the level. 0) It is important that data flow names on a child data flow diagram are contained within the parent process data flow. 1 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10) 11) 12) 13) 14) 15) 16) 17) 18) 19) 20) 21) A starting point for creating data dictionary entries is to identify and categorize system input and output data flow. 22) The ideal data dictionary is automated, interactive, online, and evolutionary. 23) To have maximum power, the data dictionary should be entirely independent from other programs. 24) The data dictionary may be used to generate computer source code. 5) The data dictionary is the one common source in the organization for answering questions and settling disputes about any aspect of data definition. 26) One of the rules for analyzing a data dictionary is that elements present on a data flow coming or going to a data store must be contained within the data store. 27) Extensible markup language (XML) is a language that can be used to exchange data between businesses. 28) XML is used when other systems or external organizations use the same software. 29) XML is a way to define, sort, filter and translate data into a universal data language. 0) In XML, tags become the metadata. 31) A document type definition is used to determine validity is the hardest part of creating an XML document because of its cryptic nature. 32) Once an XML document has been created, it may be transmitted to other computers, but not transformed into any other output. 33) An XML schema is a more precise way to define the content of an XML document. MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 34) What is a reference work of data about data compiled by systems analysts?

A) design B) data dictionary C) structured analysis D) data flow diagrams 35) What become(s) important for large systems that produce several thousand data elements requiring cataloging and cross-referencing? A) automated data dictionaries B) data dictionary C) design D) data flow diagrams E) structured analysis 21) 22) 23) 24) 25) 26) 27) 28) 29) 30) 31) 32) 33) 34) 35) 2 36) Which of the following is not contained in the repository? A) screen and report design B) generated computer code C) use cases D) procedural logic 37) A data flow that contains data that are used between processes is called: A) internal.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

B) derived. C) iterative. 38) Data structures are described using __________ notation. A) metadatic B) algebraic C) relational 39) What does this symbol represent [ ]? A) either/or alternative C) iteration 40) Braces { } are used to indicate: A) either/or alternative. C) iteration. 36) D) base. 37) D) geometric 38) B) selection D) optional 39) B) selection. D) optional. 40) 41) Which of the following is included in a physical data structure? A) the type of data structure, either for a screen or report. B) codes that identify the status of a master record. C) expansion area for file records.

D) editing criteria for the structure. 42) A synonym or other name for an element is called a(n): A) structural element B) common element C) attributive element D) alias 43) A base element is one that: A) is used within one and only one subsystem. B) does not change over a period of time. C) is the result of a calculation or some other logic. D) was initially keyed into the system. 44) A derived element is one that: A) is created by processes as a result of calculations or a series of decision-making statements. B) has several different meanings, one for each user group.

C) is keyed, derived by the users. D) has the displayed length and the stored length the same. 45) When determining the length for elements: A) figure the amount of a numeric element and add a few characters for reasonable expansion. B) use values that other corporations have for similar elements. C) keep the value for the length small to save file space. D) look at what the current length of data is and use that value. 41) 42) 43) 44) 45) 3 46) The symbol X(8) represents: A) a data structure or element that repeats eight times. B) eight digits. C) eight alphanumeric characters.

D) an element that is found within eight data structures. 47) A varchar data type: A) is used for data that can contain any number of characters (up to the database limit). B) is an element that contains a check digit. C) is used to represent a floating point number with an indeterminate number of decimal positions.. D) is used to represent elements for which the analyst needs to determine the length. 48) A default value on a GUI screen may be used for: A) drop-down lists. C) radio buttons. 46) 47) B) check boxes. D) all of the above. 48) 49) Data stores are used to store: A) all base and derived elements.

B) all derived elements and some base elements. C) all base elements and some derived elements. D) only some base elements and some derived elements (the most critical ones in the system). 50) Since a single data flow may only show part of the collective data, A) an alias must be used. B) the data store may be linked to several external structures defining the different data flows. C) data stores must contain multiple redundant elements within repeating groups indicated by braces {}. D) many data flow may have to be examined to determine the contents of a data store. 1) An analyst may develop the data flow diagram using a top-down method by using: A) algebraic notation and structural records. B) algebraic notation. C) structural records. D) vertical expansion methodology. 52) The rule for vertical balancing between data flow diagrams is that: A) the data flow into data stores on the parent diagram must be contained within repetitive child diagram structures. B) the data flow on a parent diagram must contain all elements on a child diagram. C) the data flow on a child diagram must be present within the structures or elements on the parent diagram.

D) the data flow on a parent diagram must have aliases to the child diagram. 53) The data dictionary may be used to create: A) screens. C) reports. 49) 50) 51) 52) B) forms. D) all of the above. 53) 4 54) The following is a flaw in the system design that is detected by analyzing the data dictionary entries: A) All elements that are discrete must have a table of codes definition. B) All base elements on an output data flow must be present on a data flow into the process. C) The data store may contain elements that are not present on any data flow to or from the data store.

D) All derived elements on an output flow must be present on an input data flow. 55) The following is a flaw in the system design that is detected by analyzing the data dictionary entries: A) The data store must contain elements that are not present on any data flow to or from the data store. B) All base elements on an output data flow must be created by at least one process. C) All derived elements on an output flow must be from a process that they are not input into. D) All elements that are discrete must have a table of codes definition. 6) Elements on a data flow going into or out from a data store: A) must be base elements. B) must be contained by the data store. C) must be on a data flow that is input to the process that creates the output that is going to the data store D) must be created by the process linking to the data store. 57) What is not a characteristic of the ideal data dictionary? A) interactive B) automated C) online D) efficient E) evolutionary 58) Automated dictionaries may serve as references for: A) aliases. C) people. 54) 55) 56) 57) B) people and programs. D) programs. 58) 9) A language that can be used to exchange data between businesses is called: A) Extranet manipulative language. B) Exchange mediation language. C) Extended machine language. D) Extensible markup language. 60) Which of the following may be created by transforming an XML document? A) A portable document format (PDF) file. B) A Web page. C) Output for a handheld device. D) All of the above. 61) Which of the following is not included in an XML document type definition? A) The rules for transforming the XML document into standard output. B) An element that is optional. C) The number of times an element repeats.

D) The attributes of an XML element. 59) 60) 61) 5 62) A __________ may be used to validate an XML document. A) nested tag structure B) document type definition C) translation definition language D) transformation filter definition 63) Which of the following is a more precise way to define the content of an XML document? A) An IDREF, listing the identifiable elements of a document. B) A document attribute list. C) A schema. D) An XML repository specifications document. SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 4) A method for describing the data flows and data stores of a data flow diagram is the data __________. 65) An __________ is a synonym or another name for the element, used by different users of systems. 66) A __________ is a large collection of information that is larger than a data dictionary. 67) __________ is usually the first component to be stored in the data dictionary. 68) A __________ is composed of related elements. 69) A __________ is one that is contained within a larger data structure and consists of further subdivisions. 70) __________ data structures include additional elements necessary for implementing the system. 1) A data type of __________ is used for elements that can contain any number of characters up to the limit set by the database software. 72) The correct determination of an __________ length is important to avoid truncation. 73) A __________ value for an element is one that has certain fixed values. 74) A __________ element is one that has a smooth range of values. 75) A __________ value for an element is one that is automatically displayed on a screen to reduce the amount of keystrokes the user must make. 76) All __________ on an output data flow must be present on a data flow coming into the process. 7) A __________ must be output from at least one process that it is not input to. 64) 62) 63) 65) 66) 67) 68) 69) 70) 71) 72) 73) 74) 75) 76) 77) 6 78) The data structure and elements are commonly used to generate __________. 79) __________ is a language that can be used to exchange data between businesses. 80) XML is used when users have different computer (systems) and __________. 81) XML is a way to define, sort, filter and translate data into a __________ language. 82) In XML, __________ become the metadata. 83) A __________ is used to determine if the XML document content is valid. 4) An __________ describes an XML attribute in the DTD. 85) A __________ is a more precise way to define the content of an XML document. 78) 79) 80) 81) 82) 83) 84) 85) 7 Answer Key Testname: UNTITLED2 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10) 11) 12) 13) 14) 15) 16) 17) 18) 19) 20) 21) 22) 23) 24) 25) 26) 27) 28) 29) 30) 31) 32) 33) 34) 35) 36) 37) 38) 39) 40) 41) 42) 43) 44) 45) 46) 47) 48) 49) 50) TRUE TRUE TRUE TRUE FALSE FALSE FALSE FALSE TRUE FALSE TRUE FALSE TRUE FALSE FALSE TRUE TRUE FALSE TRUE FALSE TRUE TRUE FALSE TRUE FALSE TRUE TRUE FALSE TRUE TRUE FALSE FALSE TRUE B A B A B A C B D D A A C A D C D 8

Answer Key Testname: UNTITLED2 51) 52) 53) 54) 55) 56) 57) 58) 59) 60) 61) 62) 63) 64) 65) 66) 67) 68) 69) 70) 71) 72) 73) 74) 75) 76) 77) 78) 79) 80) 81) 82) 83) 84) 85) A C D B B B D B D D A B C dictionary alias repository Data flow data structure structural record Physical varchar element discrete continuous default base elements derived element computer source language code Extensible markup language software universal data tags document type definition ! ATTLIST schema 9